Blog

Coworking Alanları Tercih Etmek İçin 5 Neden

Tüm dünyada hızla yayılan bir iş trendi olan coworking kavramı, farklı disiplinlerde çalışan insanları bir araya getiren paylaşımlı ofis alanları ile üretkenliği artırmayı sağlıyor. işte coworking alanları tercih etmeniz 5 neden!

Networking İmkanı

Coworking alanlarını kullanmanız durumunda sağlayacağınız en önemli faydalardan biri network kurma imkanını kolaylaştırmasıdır. Diğer freelance çalışanlar ile bir araya gelerek, yeni iş birlikleri kurabilir, yeni fikirlere ortak olabilir ve kendi fikirlerinizi paylaşma fırsatı bulabilirsiniz. Böylece sunmuş olduğunuz hizmeti daha çok insanla paylaşma fırsatı yakalarsınız ve bu sayede daha fazla ve daha büyük boyutlu işler yapma fırsatını yakalarsınız.

Özel tasarıma Sahip Mekanlarla Yaratıcılığınız Artacak

Günlük rutinleriniz ve çalışma alanınız yaratıcılığınıza doğrudan etki eden bir faktördür. Güzel, ferah ve dinlendirici bir ofis alanı ile yaratıcı düşünme gücünüzü artırabilirsiniz. Doğru renkler, ergonomik bir çalışma alanı ve motivasyonunuzu yüksek tutacak bir aydınlatma ile çok daha başarılı olmak mümkün.

Başarı İçin Aradığın Cesaret

Yalnız çalışmak çoğu zaman motivasyonun kaybolmasına neden olur. Bu kaybın en önemli sebebi, ihtiyaç duyduğunuzda fikir danışabilecek birilerinin etrafınızda olmamasıdır. Coworking alanlarında çalışırken, fikrine başvurabileceğiniz ve danışabileceğiniz birçok insana kolayca ulaşabilirsiniz. Hatta çok sonuçları birlikte ortaya çıkabileceğiniz iyi bir ekibe dahi sahip olabilirsiniz.

Aradığınız İş Ortağını Bulma Fırsatı

Coworking konseptinde hizmet veren ofisler, iş yaşamının farklı alanlarında farklı işlerle uğraşan bir çok insanı bir araya getirir. Bu sayede diğer sektörlerden ya da yaptığınız işe yakın ve ilişkili sektörlerden insanlarla iletişim kurmanız çok kolay olacaktır.  Böyle bir ortamda başarıya ulaşmak için kendinize bir ortak ya da işbirliği yağabileceğiniz bir ekip kurmanız oldukça kolaydır.

Üretkenlik Her Zaman Maliyetin Üstündedir

Evden çalışma ile kıyaslandığında her ne kadar daha maliyetli görünse de, üretkenlik söz konusu olduğunda evden çalışmaya göre çok daha fazlası söz konusudur. Bir anlamda kariyeriniz adına üretkenliğinizi artırmak için yapacağınız önemli bir yatırım olarak coworking çalışma sistemini tercih edebilirsiniz. Evde çalışmanın çoğu zaman daha fazla zaman harcamaya neden olması düşünüldüğünde, coworking çalışma ile daha disiplinli ve işinize odaklı çalışma imkanınız olur.